• Om oss
  • Försändelse
  • Guider
  • Boka online presentation
phone icon

Kontakt

profil icon

Profil

profil iconProfil beställningar iconTidigare beställningar redigera profil iconRedigera profil Logga in
0

Varukorg

Logga in

Ännu ej registrerad?

Anmäl dig nu! Det tar under 1 minut och ger tillgång till speciella B2B priser och mycket annat!

Etanolkamin Shop Logo
etanolkamin-shop
phone icon

Kontakt

profil icon

Login

etanolkamin-shop menu icon
  • Etanolkamin
    • Hängande
      • Vägghängd
      • Takhängd
    • Fristående
      • Golvkamin
      • Etanol braskamin
      • Bordskamin
      • Klassisk bioetanolkamin
      • Fristående insats
    • Inbyggd
      • En sida
      • Två sidor
      • Tre sidor
      • Hörnkamin
    • Etanolbrännare
    • Automatiska
      • Automatisk brännare
      • Automatisk fristående
      • Automatisk inbyggnad
    • Tillbehör
      • Dekoration
      • Utrustning
      • Akustiska träpaneler
      • Säkerhetsglas
      • Startkit
    • Bioetanol
      • Etanol 96,6% Alkohol
      • Xaralyn CL100 Etanol
      • Fanola Premium
      • Gel Bioetanol
      • Bioetanol doft
    • Etanolkamin Kunskapsbank
      • Etanolkamin guider
      • Etanolkamin Videoklipp
  • Opti-Myst kamin
    • Fristående
      • Golv kamin
      • Klassisk kamin
      • Fristående insats
    • Inbyggd
      • En sida
      • Två sidor
      • Tre sidor
      • Hörnkamin
      • Opti-Myst brännare
    • Vägghängd
    • Opti-myst Kunskapsbank
      • Opti-Myst kamin guider
      • Opti-myst kamin videoklipp
  • Elkamin
    • Fristående
      • Elektrisk braskamin
      • Elkamin klassisk
      • Fristående hörnkaminer
      • Elektriskinsats til öppen spis
    • Inbyggd
      • En sida
      • Två sidor
      • Tre sidor
    • Vägghängd
    • Elkamin Kunskapsbank
      • Elkamin guider
  • Utomhus
    • Utomhus matlagning
      • Pizzaugn
      • Grill
      • Mat över öppen eld
      • Tillbehör till utomhus matlagning
    • Utomhus eldstad
      • Eldfat
      • Eldkorg
      • Trädgårdskamin
      • Utomhus etanolkamin
      • Gör-det-själv eldstad
    • Terrassvärmare
      • Terrassvärmare gas
      • Elektriska terrassvärmare
      • Utomhus kaminbord
    • Utomhus Kunskapsbank
      • Utomhus Guider
  • Märken
    • Bromic HeatingBromic logo
    • CACH FiresCach Fires logo
    • Cocoon FiresCocoon Fires bild
    • Cook KingCook king logo
    • DimplexDimplex logo
    • Fanola Premiumfanola premium etanol
    • Flamerite FiresFlamerite Fires logo
    • FocoFoco logo etanolkamin
    • Glow FireGlow Fire logo
    • GlowbusGlowbus Sverige
    • Happy CocooningHappy Cocooning
    • HEAT1Heat1 logo
    • HeatstripHeatstrip logo
    • Heationheation logo
    • Hein & Haugaardhein og haugaard etanol kaminer
    • HortusHortus logo
    • HöfatsHöfats logo
    • Icon FiresIcon Fires logo
    • I-WoodI-Wood logo
    • Magic Firemagic fire vattenånge-kaminer
    • Morsømorsø logo
    • Muztagmuztag utomhus gasvärmare
    • Nordlys DenmarkNordlys logo
    • NapoleonNapoleon Premium
    • Planika Firesplanika fires etanolkaminer
    • RedFireRedFire logo
    • Safrettisafretti etanol-kaminer logo
    • SmokepinsSmokepins
    • VinorageVinorage bild logo
    • XaralynXaralyn logo
  • Logga in
  • Om oss
  • Kontakt
  • Försändelse
  • Guider
menu icon
Logga in

Ännu ej registrerad?

Anmäl dig nu! Det tar under 1 minut och ger tillgång till speciella B2B priser och mycket annat!

  • Etanolkamin
    • Hängande
      • Vägghängd
      • Takhängd
    • Fristående
      • Golvkamin
      • Etanol braskamin
      • Bordskamin
      • Klassisk bioetanolkamin
      • Fristående insats
    • Inbyggd
      • En sida
      • Två sidor
      • Tre sidor
      • Hörnkamin
    • Etanolbrännare
    • Automatiska
      • Automatisk brännare
      • Automatisk fristående
      • Automatisk inbyggnad
    • Tillbehör
      • Dekoration
      • Utrustning
      • Akustiska träpaneler
      • Säkerhetsglas
      • Startkit
    • Bioetanol
      • Etanol 96,6% Alkohol
      • Xaralyn CL100 Etanol
      • Fanola Premium
      • Gel Bioetanol
      • Bioetanol doft
    • Etanolkamin Kunskapsbank
      • Etanolkamin guider
      • Etanolkamin Videoklipp
  • Opti-Myst kamin
    • Fristående
      • Golv kamin
      • Klassisk kamin
      • Fristående insats
    • Inbyggd
      • En sida
      • Två sidor
      • Tre sidor
      • Hörnkamin
      • Opti-Myst brännare
    • Vägghängd
    • Opti-myst Kunskapsbank
      • Opti-Myst kamin guider
      • Opti-myst kamin videoklipp
  • Elkamin
    • Fristående
      • Elektrisk braskamin
      • Elkamin klassisk
      • Fristående hörnkaminer
      • Elektriskinsats til öppen spis
    • Inbyggd
      • En sida
      • Två sidor
      • Tre sidor
    • Vägghängd
    • Elkamin Kunskapsbank
      • Elkamin guider
  • Utomhus
    • Utomhus matlagning
      • Pizzaugn
      • Grill
      • Mat över öppen eld
      • Tillbehör till utomhus matlagning
    • Utomhus eldstad
      • Eldfat
      • Eldkorg
      • Trädgårdskamin
      • Utomhus etanolkamin
      • Gör-det-själv eldstad
    • Terrassvärmare
      • Terrassvärmare gas
      • Elektriska terrassvärmare
      • Utomhus kaminbord
    • Utomhus Kunskapsbank
      • Utomhus Guider
  • Märken
    • Bromic HeatingBromic logo
    • CACH FiresCach Fires logo
    • Cocoon FiresCocoon Fires bild
    • Cook KingCook king logo
    • DimplexDimplex logo
    • Fanola Premiumfanola premium etanol
    • Flamerite FiresFlamerite Fires logo
    • FocoFoco logo etanolkamin
    • Glow FireGlow Fire logo
    • GlowbusGlowbus Sverige
    • Happy CocooningHappy Cocooning
    • HEAT1Heat1 logo
    • HeatstripHeatstrip logo
    • Heationheation logo
    • Hein & Haugaardhein og haugaard etanol kaminer
    • HortusHortus logo
    • HöfatsHöfats logo
    • Icon FiresIcon Fires logo
    • I-WoodI-Wood logo
    • Magic Firemagic fire vattenånge-kaminer
    • Morsømorsø logo
    • Muztagmuztag utomhus gasvärmare
    • Nordlys DenmarkNordlys logo
    • NapoleonNapoleon Premium
    • Planika Firesplanika fires etanolkaminer
    • RedFireRedFire logo
    • Safrettisafretti etanol-kaminer logo
    • SmokepinsSmokepins
    • VinorageVinorage bild logo
    • XaralynXaralyn logo
etanolkamin-shop
Märken › Smokepins

Smokepins till kallrökning

Handgjorda Smokepins till kallrökning från Danmark. Pinnarna kan användas till exempelvis rökning av lax och öring, men också kött generellt. Produkten kan kallröka stycken på upp till ett halvt kilo. Vi har här på sidan gett instruktioner på hur pinnarna används och publicerat inspirerande recept och guider till produkten.


Produkter - Smokepins

Det finns tyvärr inga produkter i denna kategori


Så använder du Smokepins

Är du också intresserad av denna fantastiska produkt som rosas av matentusiaster? Dessa pinnar kan kallröka köttbitar upp till ½ kg. Har du mer kött rekommenderar vi att du röker köttet i omgångar. Här nedan kan du läsa hur du kommer igång.

Börja såklart med att köpa dessa Smokepins med önskad smak. De fås i 6 st smaker och varje smak är läcker på sitt eget sätt. När du har fått en Smokepin i handen kan du börja processen. Starta med att täcka ditt kött med socker och salt. Till varje kilo ska du använda ca. 70 gram salt och 10 gram socker.

Köttet ska ligga kyligt i 4-8 timmar så att sockret och saltet kan dras in. Efter kylningen bör överskottet av socker och salt sköljas av, torka sedan av köttbiten med en handduk eller papper. Nästa steg i processen är att att lufttorka produkten i kylskåpet. Köttet bör lufttorka i ett eller två dygn, så det får en torr yta. Du ska kunna sätta fingret på köttet utan att bli blöt på fingret.

Sedan hängs produkten in i din rökbehållare. Get kan till exempel vara en kupolgrill, papperskasse, slastsäck, rökugn eller Morsøs vackra Forno multiugn. Har du Morsø pizzaugn kan du köpa till en smokeeper som gör att ugnen hålls tät vid rökning. Ute temperaturen när du röker ska vara mellan 4-19 grader. Det rekommenderas även att undvika rökning i regnväder eller storm.

När köttet är placerat i din rökbehållare tänder du din Smokepin Starta med att tända en åt gången och tänd i den änden som har stört öppning. Se till så att det kommer rök in i hela ringen och blås sedan ut elden. När elden, eller lågorna om man vill, är släckta bör det glöda hela vägen runt. Placera sedan din Smokepin på botten av stålbehållaren som medföljer i lådan. Den ska sättas i botten av rökugnen. Glöden ska vändas uppåt och det ska göras en minimal öppning i behållaren. Denna öppning ska säkra att det kommer in och ut lite luft till glöden.

När din Smokepin har brunnit ut så det inte längre finns någon rök i behållaren bör den bytas ut med en ny. Du kan förvänta dig att du behöver använda ca 3-5 stycken per rökning. När denna rökprocess är färdig ska rökvarorna hängas upp för att mogna. Fisk hängs i minst två dygn medan kött bör hänga i ca 3-4 dygn.

Varför kallröka kött?

Det smakar fantastiskt och håller längre. Vi startar med att säga det och så tar vi det steg för steg här nedan. Rökning är egentligen en gammal metod som förlänger hållbarheten på till exempel kött och fisk. I gamla dagar var det mer använt och större behov att konservera maten för att det skulle hålla längre och undvika matspill.

Idag röks produkter främst för att få den goda röksmaken och är därför fortfarande en vanlig metod att behandla kött på. Vi har väl alla stött på en kallrökt lax eller rökt bacon i kyldisken i mataffären.

Anledningen till att många föredrar att röka sina färskvaror är för att det ibland önskas en annan smak. Dessutom ger det en längre hållbarhet. Andra faktorer som gör att man önskar röka sin produkt är att köttet blir vackert brunt, konsistensen blir läcker och att röka förebygger också att produkten inte härsknar.

När kött och fisk röks förångas vatten som finns i produkten och vattenhalten minskar därför. JU längre man röker desto mer vatten förångas. Vid korttidsrökning försvinner ca 2-3% medan långtidsrökning handlar om upp till 30%.

Smokepins till kallrökning är ursprungligen framtagna för frilufts människor, jägare och fiskare, men används idag även av andra matentusiaster.

Om verksamheten

Företaget ligger i Viby utanför Århus i Danmark. Det grundades av en passionerad flugfiskare vid namn Ole Gravrok. Han har en entusiastisk tillgång till sin produkt - som vi tycker är fantastisk.

Han berättar själv att han tar upp till Nordnorge för att fiska öring varje sommar. Mängden fisk han lyckades få ihop av sommarens fiske i Norge, men såklart också i Danmark gjorde att han fick idén om att göra en egen rökugn där han kunde röka sin egna fisk. Från det blev han sedan inspirerad till att göra det vi idag känner som Smokepins.


Se också: Våra produkter för utomhusmatlagning

Se också: Våra utomhus eldstäder

Etanolkamin shop team
Gratis fragt ikon
Gratis frakt

Vid köp över kr. 1499*

Hurtig levering ikon
Snabb leverans

2-3 arbetsdagar

Prisgaranti ikon
Prisgaranti

Vi garanterar att slå det*

Sikker betaling ikon
Säkra betalningar

Din betalning garanteras säkert

Telefon ikon
Kundtjänst

Timmar: 8:00 - 15:00,
Tel: 022-350 03 54

E-mail Biopejs-shop
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Då är du med i tävlingen om ett presentkort.

Prenumerera

Du handlar tryggt hos oss
Pricerunner köpgaranti
Sociala medier
Kundservice
  • Kontakt
  • Returnera en vara
  • Leveranskostnader & Delivery
  • Vanliga frågor
  • Klarna
  • Återförsäljare
Information
  • Om oss
  • Köpvillkor
  • Foton från kunder
  • Guider
  • Blogg
  • Integritetspolicy
  • Cookies
Etanolkamin-shop
Boka online presentation
Kontakta oss
  • Telefon: 022-350 03 54
  • E-mail: info@etanolkamin-shop.se
Öppettider
  • Måndag - fredag: 08:00 - 16:00
  • Lördag 10:00 - 13:00

Leverans- och betalningsalternativ

Betalning

Visa ikon Maestro ikon American Express ikon Swish ikon Mastercard ikon Visa Electron ikon Paypal ikon Klarna payment

Leverans

Schenker ikon GLS ikon UPS ikon Dachser ikon DHL ikon PostNord ikon

Säker betalning

Verified by VISA ikon Pricerunner ikon Mastercard secure ikon
Miljövanlig Förpackning
© - 2023 Etanolkamin-shop.se